beAu
Ontwerp | Herstel | Verkoop

BUITEN-GEWOON: editie 3


Graag kondigen we onze derde editie van Buiten-gewoon aan, die plaatsvindt op 27 en 28 augustus 2022, Kortrijksesteenweg 363 in Petegem a/d Leie (Deinze). Klik hier voor alle praktische informatie.

Wat is Buiten-gewoon nu precies? Ontdek het hier!

Na drie vervelende coronajaren zijn we zeer blij om u de volgende kunstenaars en randanimaties in onze tuin voor te stellen:

Kunstenaars

Hilde Debo - Edelsmid
Jo Berlaen - Houtsculpturen
Ann Uyttenhove - Zakskes & co
Nele Dewaele - Papier-maché
Fanny Guillemyn - Stoeltjes & haakwerk
Walter Amssoms - Potlood
Hilde Boterman - Keramiek
Nancy Nuyts - Frivool haakwerk
Charlotte De Wulf - Mixed media
Gil Vincent - Creatief licht
Nicolas Vangansbeke - Fine art fotografie
Bertrand De Stoop - Aquarel
Alain Kinet - Mixed media installatie "A World of Thin Lines"
Nina Van de Bosch - Poëzie
Gerd Hendrickx - Sculptuur & installatie
Joke Dekoninck - Lederwaren

Dagverloop

Zaterdag 27 augustus (15u - 23u)

Namiddag: Portrettekenen door Willy Nachtergaele & co
15u: Kinderanimatie
Vanaf 17u: Lekkere maaltijd door onze keukenbrigade
18u: Muzikaal optreden van Nina Uyttenhove
20u: Rasverteller Koen Demuynck brengt een wonderlijk verhaal

Zondag 28 augustus (11u - 17u)

11u: Aperitief concert van Robin Van Tomme
Vanaf 12u: Cava en heerlijke hapjes
14u30: Kinderanimatie

Doorlopend

DJ Tom Minjauw: Sfeermuziek

Tijdens het ganse weekend zorgt DJ Tom Minjauw met sfeervolle muziek dat het vakantiegevoel tijdens die laatste dagen nog eventjes aangewakkerd wordt.

Er is een (overdekt) terras waar er kan genoten worden van een lekker biertje, een buitengewoon wijntje en nog zoveel meer.
Er zijn lekkere Brusselse wafels met slagroom, waar je niet kan aan weerstaan.

Er is een ruime parking voorzien aan de verkeerslichten, vlakbij de kunstmarkt. Zie praktische info.

Zoals elke keer is de inkom gratis en gaat de opbrengst van spijs en drank integraal naar een goed doel. Dit jaar kozen we voor Kiekafobee. Kiekafobee vzw huurt op jaarbasis 2 appartementen (Koksijde en Oostduinkerke) en stelt die ter beschikking van jonge kankerpatiënten en hun familie.

Het is een laagdrempelige formule om vakantie mogelijk te maken voor kinderen, in gezinsverband, voor wie vakantie een bijna onmogelijke, maar toch noodzakelijke uitstap is geworden. Help ons hen helpen en kom massaal genieten van deze kunsthappening!

Ook deze editie zal er opnieuw een standje staan ten voordele van de twee Indische projecten Children At Risk en Rangaroon Trekkershut.


PRAKTISCHE INFOWaar?
Kortrijksesteenweg 363, Petegem a/d Leie (Deinze)
Wanneer?
Zaterdag 27 augustus (15u - 23u) - Zondag 28 augustus (11u - 17u)

Inkom gratis, t.v.v. een goed doel (Kiekafobee)

Er is een ruime parking voorzien aan de verkeerslichten, vlakbij de kunstmarkt (zie plan).


Wat is 'buiten-gewoon' ?Het begon met een idee van Hilde om bij de opening van haar atelier als edelsmid er een ‘kunstweekend’ van te maken en dit samen met andere vrienden die op één of andere manier met kunst, in de ruime zin van het woord, bezig zijn. Mensen die na hun professionele bezigheid gedreven hun hobby beoefenen maar dit (nog) niet aan een ruimer publiek hebben getoond. Het moest ‘gewoon’ zijn en we gingen het buiten in onze tuin doen wat dit alles dan weer buitengewoon maakt. Zo hadden we ineens een welluidende titel voor ons kunstweekend.

Een kunstmartkje dus, gezellig voor iedereen en laagdrempelig, maar ook geen rommelmarkt of louter verkoopstandjes. Er moest bij de deelnemers goesting, gedrevenheid zijn om hun hobby te tonen en te promoten én de bereidheid om het weekend, samen, dat tikkeltje extra te geven zodat het voor iedereen, deelnemers en bezoekers, een memorabel gebeuren was.

Er hebben al twee edities van 'buitengewoon' plaatsgevonden.

  • buitengewoon - patat, 2 en 3 september 2017
  • buitegenwoon - high-tea, 25 en 26 augustus 2018
De eerste editie werd als centrale thema de patat gekozen. Waarom? simpel, je kweekt deze buiten, is heel gewoon en heeft buitengewone eigenschappen. Dat bewees de kok dan ook bij het bereiden van 2 heerlijke aardappelgerechtjes die iedereen doorheen het weekend kon nuttigen. Op een bijzondere buitengewone en hilarische manier vertelde hij 's avonds ook aan het ruim opgekomen publiek, de geschiedenis van de patat.

De opbrengst van de eerste editie ging geheel naar twee goede doelen in India: Children At Risk (opvang van straatkinderen) en een project voor het ontwikkelen van dorpstoerisme in Rangaroon, de Rangaroon Trekkershut. Deze twee initiatieven hadden ook een verkoopsstandje op de kunstmarkt.

Voor de tweede editie werd buitengewoon in een nieuw jasje gestoken. Het basisconcept bleef geheel hetzelfde: een gezellig kunstmarktje ten voordele van een aantal goede doelen. Echter, door het succes van de eerste editie, waren er deze keer nog meer kunstzinigen te bezichtigen. Ook qua activiteiten en catering was buitengewoon gegroeid.

Als centraal thema werd deze editie gekozen voor High-tea, volgens de gekende Engelse traditie. Bezoekers hadden dan ook de kans om een zelfgemaakte versie van deze delicatesse uit te proberen. De opbrengsten van de tweede editie waren geheel ten voordele van De Warmste Week 2018.

Houdt de site en de facebookpagina in de gaten voor aankondigingen over een eventuele derde editie!